miercuri, 7 noiembrie 2012

Volvo - un nou serviciu pentru transportatori


    Volvo Truck are un nou serviciu de Consiliere Combustibil, care poate ajuta firmele de transport sa isi reduca din costuri generate de carburant. Un consilier le ajuta cu planificarea, cat si cu monitorizarea consumului. Rezultatele obtinute sunt pe termen lung, iar economiile pot ajunge si pana la 5%.
Pentru o firma obisnuita de transport din Europa, costurile privind combustibilul reprezinta 25-35% din costurile totale. In acelasi timp, marjele de profit ale transportatorilor sunt adesea foarte mici, ceea ce inseamna ca fiecare procent economisit conteaza.
„Pentru ca o firma de transport sa reuseasca sa isi diminueze consumul total de combustibil, rolul jucat de soferi este esential. Costurile de instruire pentru soferi, dedicate unui stil de condus economic, s-au dovedit a fi eficiente, insa fara monitorizare profesionala a rezultatelor, acestea au efect pe termen scurt”, a afirmat Mikael Lidhage, director de management al combustibilului Volvo Trucks.
    Prin programul de consiliere, Volvo Trucks doreste sa-i ajute pe transportatori sa-si mentina pe termen lung rezultatele obtinute. Serviciul consta din trei module: indrumarea pentru economisirea combustibilului, instrumente on-line pentru managementul combustibilului si Centrul de suport pentru combustibil. Sistemul necesita, de asemenea, desemnarea unui specialist de catre firma de transport, care sa fie responsabil cu eficienta combustibilului si care sa administreze relatia cu consilierul Volvo.
Scopul serviciului este sa amplifice calitatea tuturor masurilor de reducere a consumului de combustibil. Oferind clientului un feedback continuu, aceste masuri devin tot mai usor de folosit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu