duminică, 28 noiembrie 2010

Inceputul Road Master-ului

Cele doua pasiuni combinate
Cum a luat nastere acest blog?...Ei bine,cea care a creat acest blog este pasiunea mea pentru masinile mari si puternice numite intr-un singur cuvant ,,camioane''.Aceasta pasiune am avut-o inca din copilarie,ce-i drept pe langa cea pentru cai.Pana la urma,pasiunea pentru camioane s-a dovedit a fi mai puternica decat cea pentru cai si iat-o impartasita si exprimata aici.Multi spun ca nu este tocmai o pasiune care sa definesca o persoana de sex feminin,dar ca si gusturile,pasiunile si hobby-urile nu se discuta.Poate si firea mea sensibila a dus la crearea acestui blog,dar poate si nevoia de putere de care are nevoie o astfel de persoana.Ei bine,aceasta necesitate am gasit-o in caii putere ai acestor masini...astfel as putea spune ca pana la urma am impacat cele doua pasiuni,dar caii,ca animale,i-am inlocuit cu cei putere.
Desi costurile unei asfel de masini sunt foarte mari,eu as spune ca merita toti banii.Spun asta deoarece,pe langa faptul ca este aducatoare de profit,are confort si iti da posibilitatea sa vezi si sa cunosti lumea,ce-i drept din mers.Dar nu exista comparatie cu automobilele;in camion ai spatiu,ai dormitor,ai televizor,aer conditionat,caldura...este un fel de mini-garsoniera pe roti.Este si motivul pentru care soferii sunt comparati cu melcii sau cu broastele testoase...ca doar ele isi iau casa oriunde merg.Eu,de cate ori stau acasa,duc lipsa acestei masini pentru ca atunci cand plec la drum imi ofera un sentiment de libertate si de adrenalina.Niciun drum nu este  asemanator cu altul chiar daca l-am mai parcurs,intotdeauna se intampla ceva neprevazut,observi schimbari ale naturii,deci nimic nu este la fel.
Datorita acestor masini,de fapt doar a uneia,un Man TGA,430 CP,Common Rail(identic cu cel din imaginea de mai sus),am avut ocazia si am reusit sa descopar aproape toata Romania si drumurile ei in cateva luni.Am ajuns la concluzia ca Romania este intradevar o tara foarte frumoasa,cu multe peisaje care merita vazute si admirate,iar in ciuda tuturor criticilor,infrastructura nu este atat de rea pe cat se spune.Daca ar fi sa vorbesc despre drumurile pe care le au cei din zona Ardealului,despre cele din zona Moldovei sau despre cele din sud-est as putea spune ca sunt foarte bune...ca daca nu ar fi asa atunci nu ar mai fi atat de aglomerate si de circulate.
In concluzie,oricui i se ofera ocazia sa mearga inre-o plimbare cu o astfel de masina ,parerea mea este ca u trebuie sa o refuze pentru ca nu va regreta.Personal,nu am regretat si nici nu o sa regret aceasta experienta care bineinteles ca va continua si acum si dupa trecerea iernii.

vineri, 12 noiembrie 2010

Istoria camioanelor Iveco

Firma Iveco este producător de camioane, precum şi de vehicule de transport şi un distribuitor al constructorului italian de automobile Fiat.Iveco deţine o paletă de produse care se întinde de la camioane uşoare şi grele şi transportoare pentru distanţe mici şi mari. În Europa, Iveco deţine o cotă de piaţă de aproape 20 % şi este astfel al doilea mare producător de vehicule utilitare. În continuare, producţia de motoare Diesel pentru cele mai diverse domenii de utilizare aparţine portofoliului Iveco.
Parteneriatul pentru producţia de camioane şi vehicule de transport
Istoria firmei Iveco este destul de scurtă. În anul 1975 Fiat, producătorul italian de camioane OM, firma germană Klöckner-Humboldt-Deutz AG cu produsele sale sub marca Magirus-Deutz şi firma franceză UNIC au fuzionat transformându-se într-un producător unic de camioane, luând astfel naştere Iveco. Deja în anul 1980, Magirus-Deutz vinde părţile sale concernului Fiat, care devine astfel proprietarul unic al Iveco, dar care totuşi comercializează în continuare produse sub numele de Iveco Magirus. Acestea se bucură de un bun renume pe plan mondial, fiind utilizate în special ca vehicule specializate combaterea incendiilor.
Iveco – jucător global în producţia de camioane
Prin diverse preluări, Iveco a extins prezenţa uzinelor sale de producţie în întreaga lume. Astfel, în Anglia producţia de camioane a lui Ford a fost preluată în întregime în 1986 de către Iveco, care se stabileşte şi în Australia prin preluarea Trucks Australia Ltd. Fuziuni ulterioare cu producătorul de autobuze Irisbus, o filială a Renault şi constituirea firmei chineze Iveco SAIC consolidează prezenţa pe plan mondial a camioanelor de la Iveco. Ultima lovitură este reprezentată de intenţia de colaborare cu producătorul indian de camioane, Tata-Motors. Iveco este astfel reprezentat prin uzinele sale în aproape fiecare continent şi îşi sporeşte capacităţile de construcţie şi de desfacere de camioane şi de vehicule de transport.
Portofoliul Iveco
Pe străzile nemţeşti, transportoarele din serviciul de curierat şi de livrare au devenit indispensabile. Iveco Daily este astfel cel mai vândut vehicul de la Iveco. Şi Iveco Eurocargo este un camion popular de gabarit mediu de la Iveco. Pe lângă vehiculele de la Renault şi de la Volkswagen , vehiculele Iveco constituie cea mai mare flotă de camioane şi de minitransportoare din logistica transportului federaţiei germane. Pompierii din întreaga lume se bazează pe vehiculele de la Iveco, firma fiind de asemenea şi cel mai mare producător mondial de scări telescopice pentru vehiculele de pompieri. La producţia de motoare Diesel, care printre altele se utilizează la vapoare, maşini agricole şi generatoare de siguranţă, Iveco deţine supremaţia mondială cu aproape 500.000 de unităţi. Iveco are în întreaga lume 50 de uzine de producţie şi cca. 32.000 de angajaţi. În prezent se produc anual 200.000 de vehicule în fabrici, capacitate ce trebuie extinsă prin noile preluări.
sursa: http://www.mobile.ro/directorpentrumarcideautomobile/iveco/

Istoria camioanelor Renault

Construit pe o istorie exceptionala, destinul Renault Trucks prinde contur pe toate soselele lumii.

1894-1909 : ERA PIONIERILOR

Histoire de Renault TrucksLa Lyon, Marius Berliet concepe si realizeaza in 1894 un motor monocilindru apoi construieste prima sa masina cu benzina. In 1906, construieste primul sau camion.

La Billancourt, aproape de Paris, Louis Renault pune la punct in 1898 o cutie de viteze cu 4 viteze  si prezinta primul sau automobil, o masinuta de Œ CP. Produce primul vehicul utilitar in 1900 si inventeaza in 1906, stramosul autobuzului pentru orasul Paris.

1914-1918 : PRIMELE PRODUCTII DE MASA

Histoire de Renault TrucksLa Berliet, 40 camioane CBA sunt fabricate in fiecare zi pentru frontul de la Verdun. La Renault, 600 de taxiuri care au contribuit la victoria de la Marne au asigurat pentru Renault un loc in istorie.

In 1917, marca “”diamantului”” construieste primul tanc modern. Primul camion 4x4 este construit de Latil. Urmarea logica este tractiunea pe fata in 1898.

1919-1928 : DIVERSIFICARE PENTRU  ASIGURAREA CONTINUITATII

Histoire de Renault TrucksLouis Renault si Marius Berliet, creeaza propria companie de automobile. Berliet participa de asemenea la fabricarea tancului Renault FT 17 comandat de guvernul francez.

In 1923, Renault propune pentru prima data un cap tractor. In acelasi an, apar vehiculele echipate cu motoare pe gaz si primul tractor dotat cu servofrana actionand pe cele 4 roti. In 1928, primul motor diesel este montat pe un camion.

1952-1978 : ETAPELE CONSTRUIRII GRUPULUI

Histoire de Renault TrucksIntre 1952 si 1974, Laffly, Rochet Schneider, Camiva si Citroën Poids Lourds se asociaza cu Berliet care, in 1957, construieste Berliet T100, cel mai mare camion din lume !

In 1955, apare Saviem, creat din uniunea lui Latil, a departamentului de camioane Renault cu Somua. Richard Continental se alatura lui Saviem in 1965, si apoi Sinpar, in 1975.
In 1978 Berliet fuzioneaza cu Saviem pentru a crea unicul constructor francez de gama mare Renault Vehicule Industriale, ramura “”Vehicule Industriale”” a grupului Renault.

DIN 1983 - SPRE PRIMUL LOC IN LUME

Histoire de Renault TrucksRenault Vehicule Industriale a urmarit construirea unui grup international puternic prin achizitionarea lui Dodge Europe in 1983 apoi a legendarei marci americane Mack in 1990.

Anul 1992 este o noua etapa importanta: Renault Vehicule Industriale devine Renault V.I. In 2001, Renault V.I. se integreaza in grupul Volvo. Iar in 2002, primeste denumirea internationala de “”Renault Trucks”“.

sursa: http://www.renault-trucks.ro/istoria/